آیتالله سبحانی:
حل مشکلات جامعه بشری در گرو تمسک به قرآن و عترت است
حضرت آیتالله سبحانی حل مشکلات جامعه بشری را در گرو تمسک به قرآن و عترت دانست و گفت: اگر تمسک به این دو همانگونه که پیامبر(ص) فرمود انجام گیرد بسیاری از مشکلات و غفلتها برطرف میشود.
حضرت آیتالله جعفر سبحانی از مراجع تقلید، صبح امروز در مراسم رونمایی از کتاب امامصادق(ع) و مذاهب اهلسنت که با حضور روحانیان و دانشپژوهان حوزوی برگزار شد، تلاشهای استاد اسد حیدر را بسیار دقیق، عمیق و کامل عنوان کرد و گفت: من بعد از مطالعه این کتاب تعجب کردم که یک فرد چگونه توانسته است این همه مطالب از اهلبیت(ع) به ویژه امامصادق(ع) را جمعآوری و گردآوری کند.
وی با اشاره به اینکه مترجم با زبان اول باید محتوای کتاب را بیرون بیاورد و با زبان دوم همان محتوا را ترجمه کند، افزود: ما باید در زمینه یادگیری زبان عربی به صورت تطبیقی کار کنیم و به قواعد و گرامر بسنده نکنیم، علت اینکه در حوزه ترجمه کتب عربی به فارسی بسیار محدود است این است که ادبیات حوزه ادبیات گرامر و قواعد است و عربی به صورت تطبیقی تدریس نمی شود.
حضرت آیتالله سبحانی بسیاری از ترجمههای عربی به فارسی را به علت تطبیقی نبودن دارای نقایصی دانست و اظهار داشت: بایستی تلاش شود آموزش عربی فقط به صورت قواعد و گرامر نباشد و با تمام ادبیات انجام گیرد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به مباحثی که در کتاب امامصادق(ع) و مذاهب اهلسنت از سوی استاد اسد حیدر گردآوری شده است، گفت: باید با مطالعه این کتاب به این روش برسیم که در مواجهه با ادیان دیگر مشترکات را بگیریم و تقویت کنیم و در غیرمشترکات به بحث بنشینیم و آنها را به مشترکات تبدیل کنیم و از هرگونه جدال و مغالطه بپرهیزیم.
وی هدف از کتاب امامصادق(ع) و مذاهب اهلسنت و کتابهای مشابه آن را ترویج مکتب اهلبیت(ع) عنوان کرد و افزود: ما باید جهان اسلام را به سمت ائمه(ع) دعوت کنیم و عترت را در سفره مسلمانان قرار دهیم چون فطرت انسانی به دنبال کمال است و کسی را میخواهد تا مردم را به سمت کمال راهنمایی و هدایت کنند و هدایت به غیر از راه ائمه(ع) نیست.
حضرت آیتالله سبحانی حل بسیاری از مشکلات را در گرو تمسک به ثقلین(قرآن و اهلبیت) دانست و خاطرنشان کرد: اگر تمسک به این دو همانگونه که پیامبر(ص) فرمود انجام گیرد بسیاری از مشکلات و غفلتها برطرف میشود.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم دوران امامت امام صادق(ع) را دوره رشد و تعالی علوم عقلی و نقلی برشمرد و بیان داشت: مدت امامت امامصادق(ع) حدود 35 سال بود به گونهای که حضرت بیش از سههزار شاگرد در علوم مختلف تربیت کرد و تمام علوم را در اختیار نسل بشری قرار داد و به همین دلیل به عنوان بنیانگذار و زنده نگهدارنده فقه جعفری نام گرفت.
وی بر شناخت هر چه بیشتر علمای قدیم و معاصر تأکید کرد و افزود: ما باید علمای خود را به صورت عمیق و کابردی بشناسیم و آثار و کارهای آنان را معرفی کنیم، یکی از این علما استاد اسد حیدر است که نوشتن این کتاب به قلم وی به معجزه شبیه است، چراکه بسیار کامل، عمیق و دقیق و دارای قلم بسیار زیبایی است.
حضرت آیتالله سبحانی ترجمه یک یا دو عنوان کتاب را کافی ندانست و اظهار کرد: باید در ترجمه این قبیل کتابها که بسیار ژرف و پر محتوا است استمرار وجود داشته باشد و به ترجمه چند کتاب جزئی کفایت نشود، چراکه مردم تشنه معارف اهلبیت(ع) هستند و با توجه به این که کتابهای موجود دارای ترجمه فارسی نیست مردم از مطالعه و استفاده آنها بیبهره ماندهاند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم بر دایر کردن رشته ولایت در دانشگاه ادیان و مذاهب تأکید کرد و گفت: باید رشته ولایت هم دایر شود تا دانشپژوهانی در این رشته مشغول تحقیق و بررسی شوند.
وی ابراز داشت: باید خروجیهای دانشگاهها و حوزههای ما همه دارای قلم و بیان شیوا و تأثیرگذار باشند و نمره قبولی آنها نمره اهلبیت(ع) باشد.
در حاشیه این دیدار حضرت آیتالله سبحانی گفت: کسی که کتاب جامع و کامل الغدیر را ترجمه کرده است باید مورد تجلیل و تقدیر قرار گیرد.
خبر گزاری رسا